Necessites serveis per a particulars? Fes clic aquí

Servei evolucionat a un model preventiu, predictiu i integral d'atenció a les persones

Ajuntament de Madrid

Evolució del servei de teleassistència a través de la innovació social i tecnològica per a anticipar i respondre a les noves necessitats de les persones

95%
9,7
+3,5
d'alertes ateses en menys de 20 segons
nota mitjana de servei
milions de telefonades a l'any

Situació

El servei de teleassistència inicial ha evolucionat cap a una teleassistència avançada que en el nostre cas es defineix com un model predictiu, preventiu i integral que s'adapta a cada usuari amb l'objectiu de:

  • Augmentar l'autonomia, independència i permanència en el domicili.
  • Teixir xarxes socials.
  • Detectar i pal·liar noves necessitats.

Acció

Per a aconseguir una aproximació integral i concorde realment a les necessitats de les persones usuàries, la proposta de valor afegit d’Atenzia es basa en:

El repte demogràfic i els nous sèniors plantegen un repte enfront del concepte tradicional de la vida a partir dels 65 anys. Els majors demanden protagonisme com a subjectes actius que aporten valor a la societat i gaudeixen de vides plenes.

Equip multidisciplinari

La inclusió de nous perfils que es diferencien dels habituals fins hui, professionals d'àrees com la Psicologia, la Nutrició o la Fisioteràpia, ens permeten desenvolupar un pla 360º.

Model d'atenció centrat en la persona

Un model d'atenció propi per a abordar les dificultats i impulsar les potencialitats de cada persona per a crear solucions totalment personalitzades.

Innovació

Investiguem de manera contínua i col·laborem amb fundacions, institucions acadèmiques i metgesses de referència per a implementar models innovadors que milloren el benestar de les persones.

Resultats i conclusions

Aquest nou plantejament ens ha permés desenvolupar un servei diferent al que era habitual. Així, la teleassistència passa de limitar-se a l'atenció immediata amb caràcter reactiu a, a més d'aquesta assistència davant emergències, destacar per la seua proactivitat.

També ha anat evolucionant el servei en aquests 13 anys en el número d'usuaris. Així, en 2008 es prestava el servei a 28.814 persones per les 33.738 al tancament de 2021, sent el servei més ben valorat d'atenció a domicili a la regió, amb una nota mitjana dels usuaris d'un 9,7 i els agraïments per part de persones usuàries i familiars s'han triplicat des de l'inici.

També podem considerar reeixida la implantació d'aquest servei per la generació de nous programes específics que evidencien una clara capacitat transformadora i d'adaptació com, per exemple, els dirigits a persones cuidadores o en situació de soledat no desitjada.